Alegria Hälsa och Utbildning

Ord på olika sätt

Jag älskar att leka med ord. På olika sätt. Att sätta ord i olika ordning på ett papper med olika innebörd. Det ger mig sån glädje och harmoni. Om jag sen kan nå någon med mina ord så är det såklart en extra bonus.

Min tredje roman kommer i höst. Det är många ord i en följd, cirka 85 000. Att jag har fått ut mig så många ord och att de har bildat en historia känns så stort.

Färre ord finns i mina dikter och låttexter. Det är en nyare erfarenhet för mig. Att förmedla ett budskap på kortare tid, på färre ord. Och jag älskar det. Snart kommer du kunna lyssna på några av mina ord, jag sjunger inte och spelar inte heller (än?!?) och när någon annan förmedlar mina ord är ännu större på något sätt.

Mina dikter då? Vi får väl se men jag har en idé kring det oxå.

Jag hoppas du har en passion i livet, som får dig att känna glädje och harmoni på samma gång!

undefined

Höstens aktiviteter

Det är alltid lite extra som drar igång när augusti är här! Ser så mycket framemot alla höstens aktiviteter. Här kommer en sammanställning från oss på våra aktiviteter:

21/8 19.00 Zumba utomhus på Linero i Lund, gratis prova på

22/8 9.00 Zumba Gold på Actic Skryllegården utanför Lund (medlemsskap hos Actic krävs), varje tisdag hela terminen

10.00 Hatha yoga på Actic Skryllegården utanför Lund (medlemsskap hos Actic krävs), varje tisdag hela terminen

 

23/8 18.45 Yinyoga på Linero i Lund (begränsat antal platser). Nu har vi yinyoga varje onsdag hela terminen

26/8 11.00 Zumba utomhus på Linero i Lund, gratis prova på

28/8 19.00 Öppet Hus med Zumba inomhus i Vikingaskolans gymnastiksal på Linero i Lund, gratis prova på. Nu kör vi Zumba varje måndag 19.00 och ibland på lördagar 11.00

1/9 9.15 Seniorfintness på Actic Skryllegården utanför Lund (medlemsskap hos Actic krävs), varannan fredag hela terminen

10.30 Yinyoga på Actic Skryllegården utanför Lund (medlemsskap hos Actic krävs), varannan fredag hela terminen

 

10/9 13.00 Yinyoga med Levande Musik - en magisk upplevelse på Linero i Lund

23/9 13.00 Workshop Flödesyoga och skriv på Råå

28/10 13.00 Workshop yoga och skrivande på Linero i Lund

25/11 13.00 Workshop yoga och skrivande på Linero i Lund

 

Välkomna!

 

undefined

 

 

Sensommarhöst

Jag börjar så smått komma tillbaka till livet. Det andra livet. Till livet där det finns fler krav och måsten. Barnen måste upp på morgonen och komma i väg till skolan. Aktiviteter drar i gång, både mina egna och andras. Tider ska passas. Mat ska lagas. Och jag gillar omväxlingen. Jag tycker om att få i gång mina rutiner igen.

Min morgonrutin har jag haft i några år nu. Jag vaknar innan alla andra, sätter i gång kaffekokaren (den är rosa och jag älskar den), gör yoga (ibland gör jag yoga i sängen och sätter på kaffekokaren efteråt) och försöker känna in kropp och själ, sätter mig vid köksbordet eller i uterummet med min kaffekopp och min dator och skriver. Jag börjar alltid med att flödesskriva, ibland rusar orden fortare än vad fingrarna hinner med. Ibland går det trögare. Tricket med att flödesskriva är att inte stanna upp, om man skriver för hand är det att pennan hela tiden ska vara i rörelser, när jag skriver på dator så tänker jag att fingrarna hela tiden ska leka över tangenterna. Utan att bry mig om stavfel och punkter. Och det är något förlösande att skriva på det här sättet tycker jag, utan prestation, utan krav. Det blir ett sätt att känna in var jag är just nu, vad som snurrar i huvudet just nu, vad som är vad. Ibland går flödesskrivandet över i något annat, en dikt, en scen i min nyss påbörjade roman. Ibland har jag tid att skriva i en timme, ibland i tio minuter. Oavsett så sätter jag mig alltid med min kaffekopp och min dator. Och jag älskar det!

Har du skapat din egen morgonrutin? Dela gärna med dig!

Vill du ha mer inspiration kan du titta här:

https://www.youtube.com/watch?v=K8eaM8FA5PM&t=12s

 

 

undefined

Sommar på Fridhem

Ni som känner mig vet att stora delar av sommaren brukar jag hänga på Fridhems folkhögskola i Svalöv. Det gör jag även i år! Jag har gått kurs i dansimprovisation och fått njuta av att röra mig till musik och jag har varit kursledare för kursen Yoga, samtala och skriv – att mötas i text tillsammans med fantastiska Karolina Orrhede. Att under en vecka få mötas i text, prata om karaktärer, yoga som sina karaktärer har varit en ynnest. Jag är så fylld av tacksamhet över alla möten under veckan!

Än är sommaren inte slut och det finns fortfarande tid att hinna till Fridhem om du inte varit där, det är till exempel konserter på söndagar. Då kan man äta härlig kvällsbuffé, samtala med nära och kära och sedan lyssna på musik under bar himmel (eller inomhus när det regnar). Rekommenderas!

Hoppas att du njuter av sommaren!

undefined

Sommar!

Sommar betyder ett annat liv för mig. Eller kanske snarare samma liv i en annan form.
Det handlar om soliga dagar med hav och kärlek.
Det betyder sena kvällar med bubbel och samtal under bar himlen.
Det innebär andra rutiner, nya mötet, mer tid med personer jag älskar.
Det blir skrivande, yoga och dans under kulörta lyktor.
Det är varande, en äkta stund av här och nu.

Jag önskar dig en härlig sommar!

undefined

Newer posts → Home ← Older posts