Alegria Hälsa och Utbildning

Världsboksdagen

Idag, den 23 april, är det Världsboksdagen!

Dagen syftar till att främja läsning, uppmuntra till publicering av böcker och stärka skyddet för upphovsrätten. Enligt Unesco saknar idag 763 miljoner vuxna grundläggande läs och skrivkunskaper. Detta visar på vikten av att fortsätta främja läsning och livslångt lärande.

Så ta dagen i akt och läs en bok, eller flera!

https://unesco.se/varldsbokdagen-23-april-sa-uppmarksammas-den/

 

Release av låt

Nu är första låten i projektet Vägen Ut släppt och eftersom det är ledmotivet till projektet heter låten "Vägen Ut".

Många frågar oss hur man kan stötta projektet och ett sätt att berätta om låten och projektet samt att lägga till låten i din spellista så får den större spridning och kan nå fler personer.

Tack!

https://open.spotify.com/track/0vNBlO7MxmAs2ykWeLCmZ4

https://www.youtube.com/watch?v=B8cCzjX3V1Q

 

undefined

Vägen Ut på Spotify

I dagarna släpps låten Vägen Ut på alla streamingplattformar som iTunes och Spotify. Det gör mig orimligt glad över att alla kan lyssna på låten. Berättelsen i låten är hämtad från mina egna erfarenheter av att leva i en relation präglad av psykiskt och fysiskt våld och om hur vid en punkt kände att den enda vägen ut är att ta mitt liv.

Vi hoppas att låten kan hitta till den som just nu lever i en dysfunktionell relation, så att hen kanske kan känna sig lite mindre ensam och kanske kan ta första steget ut ur relationen.

Hjälp gärna till och sprid låten på Spotify eller Youtube, youtubelänken är https://youtu.be/B8cCzjX3V1Q?si=6h_uLspiBlWumNgr

 

Har du en historia du vill dela med dig av för att hjälpa andra att känna sig mindre ensamma? Hör av dig till mig! Titta in på vår hemsida för projektet så ser du hur historier publiceras https://vagenut.alegriahou.se

 

undefined

Vägen Ut och Songwriterfestival

Under lördagen den 6/1 hade vi starten på vårt projekt Vägen ut – mot våld i nära relationer. Det blev en kväll med samtal, diskussioner och musik. Allt för att öka medvetenheten om hur vanligt det är med våld i nära relationer och för att människor som just nu lever i en dysfunktionell relation ska känna sig mindre ensamma.

Jag känner mig så tacksam över kvällen och över projektet. Tack för alla fina samtal och delningar om hur livet är och kan vara. Tack för att ni alla väljer att lyssna och sprida vår musik.

Projektet kommer att fortgå som ett levande projekt där vi målen är att:
● Skapa musik så att människor som lever eller har levt i en dysfunktionell relation känner sig mindre ensamma.
● Bidra med kunskap kring våld i nära relationer samt skapa samhörighet mellan människor genom olika event.
● Skapa ett forum där människor kan dela med sig av sina erfarenheter.

Vi samarbetar med Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) https://www.nck.uu.se/

Kvinnojouren i Lund https://kvinnojourenlund.se

Lunds kommun https://lund.se/omsorg-och-stod/hot-och-vald/hot-och-vald-i-nara-relationer


Titta gärna in på vår hemsida
https://vagenut.alegriahou.se/

 

Nästa steg i projektet är att vi kommer att delta i Songwriterfestivalen, kom gärna och lyssna på när jag berättar om projektet och lyssna på två av våra låtar den 20/1

D.A.S.T Stina Willquist samt Danne Falck

Läs mer här
https://www.visfestivalenilund.se/lund-berattar

undefined

 

Kära 2023!

Kära 2023!

Tack för det här året, för allt du gett mig. Man kan enkelt säga att du gett mig toppar och dalar. Medgångar och motgångar. Det är ju det som sägs vara livet så kanske är det precis det du har gett mig. Livet. Ibland (ganska ofta i perioder) undrar jag om du inte kunnat ta det lite lugnare, ge mig livet i mindre doser och med mer pauser. Fast nu i efterhand ser jag att det har ju löst sig så jag gissar att allt har varit i precis rätt proportioner.

Jag tackar dig för all den kärlek du gett mig! Jag har lärt känna nya personer som berikar mitt liv på alla olika sätt, allt från Löddeköpinge, Stockholm till Florida.
Jag tackar dig för att du låter mig se alla mina delar på ett klarare sätt i en vilja att bli starkare i mig själv.
Jag tackar dig för att du låter mig se saker som händer lite klarare, se människor lite klarare, mina egna misstag lite klarare så att jag kan ta mig framåt på min väg. Min väg. Inte den väg andra vill att jag ska vandra.

Nu är vi färdiga med varandra och jag kommer se tillbaka på dig som ett fint minne, jag hoppas du gör det samma.

Jag är redo för att lära känna 2024!

Gott Nytt År!

undefined

Home ← Older posts