Alegria Hälsa och Utbildning

Vägen ut

Det här är vår berättelse. Vilken är din?

Alla känner vi någon.
Kanske har vi varit med om det själva?

”Vägen ut” är ett projekt med syfte att öka medvetenheten om våld i nära relationer.

Med hjälp av musik och text vill vi att de som lever i en dysfunktionell relation ska känna sig mindre ensamma och kanske hitta sin väg ut.

Bakgrunden till projektet är att vi har egna erfarenheter av psykiskt och/eller fysiskt våld i nära relationer och insåg att vi ville hjälpa andra som befinner sig i en utsatt situation att känna sig mindre ensamma.

Vi är Stina Willquist, författare och låtskrivare samt Danne Falck, låtskrivare, musiker och producent.

Detta är vårt sätt att bidra till en värld
av medmänsklighet och samhörighet.

Vi letar efter en eller flera sångröster till våra låtar i projektet och kommer att ha en audition den 6-7 januari 2024.

Vill du bli vår röst eller känner du någon som du tror/vet skulle vilja?

Kontakta @dannefalck på xperia.df@gmail.com för mer information.

—————————————————————————

Har du en erfarenhet eller historia du vill berätta om kring våld i nära relationer? Du kan givetvis vara anonym.

Kontakta @stinawillquist på stina.willquist@gmail.com

Behöver du akut hjälp?
Kontakta:
Kvinnofridslinjen på 020-50 50 50
Stödlinjen För Män 020- 80 80 80
Kvinnojouren Lund 046- 12 19 60

 

undefined

 

 

Både Och

 

Yin yoga hämtar sin kraft från kinesisk medicin och enligt kinesisk medicin är allting uppbyggt av olika element. Elementen är trä, eld, jord, metall och vatten. Varje element har en speciell energi och dess meridianer är kopplade till olika organ i kroppen och även till vårt sinne. Varje element är även förknippat med en årstid. Nu är vi inne i metallelementets period, hösten.

Metallelementets meridianer går bland annat längs armarna och är i kontakt med lungor och tjocktarm. Vårt andetag och vår tarmhälsa. Även vårt sinne är förknippat med metallelementet, bland annat vår förmåga att organisera och strukturera. Det är jättebra egenskaper som vi alla behöver och vi all mår bra av, när elementet är i balans.

Om metallelementet kommer i obalans så kan vi få problem med vår andning, kanske andningssvårigheter som astma och även problem med våra tarmar som till exempel förstoppning. Sinnets egenskaper att strukturera och organisera kan också påverkas om metallelementet är i obalans. Då kan vår förmåga att organisera och strukturera bli för rigid och vi blir kontrollerande. Vi kan tappa överblicken och kan börja se saker som ANTINGEN ELLER. Energin blir hård och smal och inte bred och flödande. Vi kan se saker i svart ELLER vitt, hårt ELLER mjukt, det ena ELLER det andra.

Jag känner igen mig i just detta, när jag blir stressad (västerländskt tänk) eller om jag är i obalans (österländskt tänk) så kan jag bli rigid och hård och ser allt som ANTINGEN ELLER. Men egentligen är saker för det mesta BÅDE OCH. När mitt metallelement är i balans har jag lättare att se BÅDE OCH. Jag blir bredare och mer öppen för nya perspektiv. För andra människors tankar, åsikter och känslor. För mina egna tankar, åsikter och känslor. Jag kan vara ledsen OCH glad. Jag kan vara trött OCH pigg. Jag kan vara sträng OCH snäll. Du och Jag kan tycka, tänka och känna olika och det är okey.

Livet rymmer BÅDE OCH. Livet är BÅDE OCH. Jag kan vara och är flera saker, flera dimensioner, flera delar. När jag kommer i balans och låter mig vara BÅDE OCH blir det lättare att andas. Bröstkorgen vidgas och andetaget blir djupare, jag sträcker på ryggen och tar plats. Som den jag är. Med alla mina delar. Oron i mage och tarmar lugnar ner sig.

Så de här veckorna fokuserar jag på att balansera metallelementets energi för att få den att flöda, för att få vara alla delar av mig. För att få vara BÅDE OCH.

 

undefined

 

Debut som låtskrivare

Den där känslan när man gör något nytt. När man vågar prova och får in ännu en aspekt i livet. Det hoppet gjorde vi. Och detta är det första resultatet, låten FÖRLORAD.

Jens som vanligtvis producerar annan typ av musik, har komponerat samt sjunger och jag som vanligtvis skriver andra typer av texter har skrivit låttexten. Vi hoppade in i något nytt. Nu hoppas vi att ni tycker om vårt projekt, HOPPET

Lyssna på Spotify, youtube eller iTunes. Jag är så stolt!

https://www.youtube.com/watch?v=_m_-mOsU__U

 

 

Det är mycket som händer nu!

Ibland faller pusselbitar på plats, bitar som man länge väntat på och inte riktigt vetat hur de passat in. Den här hösten blir en sådan höst för mig!

Min tredje roman ”Om ljuset fick stråla” släpps den 22/11. Det känns som en evighet sedan jag skrev den så jag är så glad över att du snart kan läsa den. Den 25/11 blir det releasefest, mer info kommer om det!

Dessutom släpps min första låt, där jag skrivit texten, den 6/10. Ett härligt projekt där jag hoppa in i något nytt. Låten heter FÖRLORAD och jag som brukar skriva andra texter har skrivit låttexten och Jens som vanligtvis producerar annan typ av musik har komponerat och sjunger. Vi hoppade in i något nytt, därav projektnamnet HOPPET.

 

undefined

Ord på olika sätt

Jag älskar att leka med ord. På olika sätt. Att sätta ord i olika ordning på ett papper med olika innebörd. Det ger mig sån glädje och harmoni. Om jag sen kan nå någon med mina ord så är det såklart en extra bonus.

Min tredje roman kommer i höst. Det är många ord i en följd, cirka 85 000. Att jag har fått ut mig så många ord och att de har bildat en historia känns så stort.

Färre ord finns i mina dikter och låttexter. Det är en nyare erfarenhet för mig. Att förmedla ett budskap på kortare tid, på färre ord. Och jag älskar det. Snart kommer du kunna lyssna på några av mina ord, jag sjunger inte och spelar inte heller (än?!?) och när någon annan förmedlar mina ord är ännu större på något sätt.

Mina dikter då? Vi får väl se men jag har en idé kring det oxå.

Jag hoppas du har en passion i livet, som får dig att känna glädje och harmoni på samma gång!

undefined

Höstens aktiviteter

Det är alltid lite extra som drar igång när augusti är här! Ser så mycket framemot alla höstens aktiviteter. Här kommer en sammanställning från oss på våra aktiviteter:

21/8 19.00 Zumba utomhus på Linero i Lund, gratis prova på

22/8 9.00 Zumba Gold på Actic Skryllegården utanför Lund (medlemsskap hos Actic krävs), varje tisdag hela terminen

10.00 Hatha yoga på Actic Skryllegården utanför Lund (medlemsskap hos Actic krävs), varje tisdag hela terminen

 

23/8 18.45 Yinyoga på Linero i Lund (begränsat antal platser). Nu har vi yinyoga varje onsdag hela terminen

26/8 11.00 Zumba utomhus på Linero i Lund, gratis prova på

28/8 19.00 Öppet Hus med Zumba inomhus i Vikingaskolans gymnastiksal på Linero i Lund, gratis prova på. Nu kör vi Zumba varje måndag 19.00 och ibland på lördagar 11.00

1/9 9.15 Seniorfintness på Actic Skryllegården utanför Lund (medlemsskap hos Actic krävs), varannan fredag hela terminen

10.30 Yinyoga på Actic Skryllegården utanför Lund (medlemsskap hos Actic krävs), varannan fredag hela terminen

 

10/9 13.00 Yinyoga med Levande Musik - en magisk upplevelse på Linero i Lund

23/9 13.00 Workshop Flödesyoga och skriv på Råå

28/10 13.00 Workshop yoga och skrivande på Linero i Lund

25/11 13.00 Workshop yoga och skrivande på Linero i Lund

 

Välkomna!

 

undefined

 

 

Home ← Older posts