Nu öppnar anmälan till sommarkurserna på Fridhems folkhögskola! Vecka 28 håller vi i kursen Yoga, samtala och skriv. Vi ses väl?!?

Anmäl dig på:

https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/hitta-sommarkurs/coursedetails/190

 

Detta kommer vi att göra:

 

Uppfattar läsaren dina karaktärer på samma sätt som du?

På den här kursen kommer vi att läsa varandras texter och prata om karaktärerna och deras personligheter. Du som skriver kommer att få verktyg att måla fram unika och karismatiska personligheter i din text genom att finslipa dialog och gestaltning. När du läser andras texter kommer du få inspiration och träning i att ge respons utan att döma vilket är en färdighet som ofta kommer till pass även i andra delar av livet.

Vi börjar morgnarna med mjuk stillsam yinyoga för att ge oss själva bästa möjliga förutsättningar för kreativitet och textsamtal.

Du kan ta med ett större textprojekt som du redan jobbar med men det kommer också finnas tid att skriva korta texter under kursen om du inte skriver ditt vanliga liv.

Du behöver inga förkunskaper om vare sig yoga eller skrivande, däremot en dator. Kursen passar extra bra för dig som skriver fiktivt och dig som funderat på att skriva memoarer eller biografier.

Kursledare:
Karolina Orrhede, utbildad skrivpedagog från Skurups Folkhögskola och har även gått Långholmens författarskolan. Hon har gett ut två deckare och kommer 2023 ut med den tredje delen i deckarserien och en psykologisk roman. Brinner för skrivandet och använder yoga och meditation för att förlösa sin kreativitet.

Stina Willquist arbetar med att stärka människor genom sitt företag Alegría Hälsa och Utbildning. Är utbildad instruktör i power-, hatha- och yinyoga och arbetar med yoga för alla målgrupper, allt från förskolor till äldreboende. Mår som bäst när hon yogar och skriver och har gett ut både faktaböcker och romaner.

 

undefined