Häromdagen lyssnade jag på en föreläsning om livet, lycka och motivation. Föreläsaren var Erik Fernholm (rekommenderas) och med skräckblandad förtjusning fick jag ta del av bland annat statistik över vad som gör oss lyckliga. Högst på listan är relationer med människor. Det kan jag helt hålla med om.

Det som skrämde mig nästan mest i statistiken var att över 70 % av vår befolkning går till jobbet mest för att de måste, utan att engagera sig eller tycka om det de gör (jag tar inte ansvar för statistiken, om den är sann eller inte).

Jag tänker att vi människor behöver göra mer av det vi älskar. Och att älska det vi gör. Jag älskar att skriva, yoga, dansa och samtala. Jag och min härliga vän Karolina har tagit fasta på detta och anordnar kurser och workshop där vi kombinerar yoga, skrivande och äkta samtal mellan människor. Kanske kommer det även bli dans och musik i framtiden, vem vet.

Nästa gång vi ses är söndagen den 19/3 klockan 13–17. Då kommer vi börja eftermiddagen med flödesyoga och sedan skriva tillsammans. Med paus för fika och samtal. Kan inte bli bättre! Eller hur!?! Mer info kommer snart.

 

undefined